Medefiskeri for skolebørn

Allan fortæller om et lille kursus i medefiskeri som foreningen har afviklet i sidste uge med få (alt for få) men dygtige og friske  fiskere. Den 8. august tagger foreningen på Put & Take tur og vi håber dase både disse tre friske gutter og mange andre. Tilmelding på mail til erik.fischmann@gmail.com inden 5. august – vi glæder os til at se jer !

mvh

Erik

Allan skriver:

På trods af yderst svære medeforhold ved Skanderborg sø, med høj sol, vand et stykke over 20 grader C og nærmest vindstille, så gik de tre unge lystfiskere Silas, Erik og Falke på med krum hals.

Først blev stængerne rigget til med de forberedte ”knuderigs” og str. 10 kroge, og så blev der lavet en lille portion forfoder bestående af ½ dåse majs, 200 gram brasenforfoder, 150 gram ”turbo black” og 100 gram micropellets. Rigeligt mere, end vi ville få brug for på dagen. Og derpå blev der kastet ud. Vi valgte at bruge elektroniske bidemeldere, når nu der nok ville være langt mellem nappene.

Efter 1/2 times fiskeri var intet sket, så stængerne blev langt om med en ny kurvfuld forfoder. Og sådan fortsatte de hver halve time. Tredje gang de rodede med stængerne kom der pludseligt bipperi, og minsandten om ikke der var et gevaldigt nap. Falke var den heldige, og på flotteste vis fik han fisken fightet de ca. 30 meter ind fra foderpladsen, og så kunne Erik og Silas i fællesskab nette den for ham.

Mål og vejning satte tal på: 60 cm og 3,125 kg. Prægtig brasen! Dernæst en kort fotosession, og så blev fisken sat ud igen.

Der kom ikke flere nap før tiden løb ud, men sikken et resultat alligevel. Den sidste times venten ved stængerne gik i øvrigt med at binde flere rigs og øve avancerede knuder, så man var helt klar til næste tur.

 

 

Rigtigt godt fisket drenge!

Permanent link til denne artikel: http://www.sandarten.dk/wp/?p=501714