Mekong-maller i Thailand

Mekong-maller i Thailand

Tid og sted: Onsdag, den 8. april  2015

kl.  19.00 -21.00  i Skanderborg lystfiskerforenings klublokaler

Asien har mange attraktioner, men ferskvandsfiskeri er normalt ikke én af dem.

Men heldigvis er der undtagelser, og flere steder i Thailand kan man opleve at dyste med den store, sølvfarvede Mekong-malle. Den bliver over 50 kg tung og er de rigtige steder ikke mere sjælden, end at man kan have et seriøst underholdende medefiskeri med flydende brød efter dem.

Globetrotter, lystfisker og skribent Claus Qvist Jessen brugte i foråret 2014 et par måneder i netop Sydøstasien og havde dér fornøjelsen af at prøve efter de store maller i en lille, privat sø ved den nordthailandske by Chiang Mai. Og det endte aldeles glimrende med små 20 maller fra Foredraget rummer en masse smukke billeder fra Bangkok og Chiang Mai, en hel masse skønne templer og så naturligvis en masse fiskeri efter de sølvblanke maller.

 Til dato har han gennem 30 år rejst gennem 162 forskellige lande i alle verdenshjørner, fra Afghanistan og Armenien til Zambia og Zimbabwe. Sammenlagt brugt mere end syv år med rygsækken udenfor Europa plus et ukendt antal år på farten i Europa.

 Meget atypisk rejser Claus aldrig nogen steder uden fiskegrej, og indtil videre har han fisket (og fanget fisk) i mere end 100 lande, sandsynligvis en slags dansk rekord.

Endnu er det ikke blevet til hverken marlin eller hvidhajer, men formentlig mere end 400 forskellige arter i de lidt lettere vægtklasser, fra farverige 100 grams cichlider til stør på 120 kg – og så altså Mekong-maller til over 20 kg.

 

Permanent link til denne artikel: http://www.sandarten.dk/wp/?p=500612