Gedder skal ikke altid genudsættes

Nyttig information for alle geddefiskere.

Se linket til spændende nyt om Gedder .

640x360-gedde-002Jeg har i årenes løb set billederne på forskellige tidspunkter af gedder med mærkelige sår, og jeg har ofte set dem på diverse sociale medier, herunder på Facebook. Så har det som regel været nogen, der har fanget en gedde, der havde bylder / sår eller spekulerede på, hvad det var. Jeg har selv også undret mig, når jeg har set disse billeder, men da jeg ikke har fanget en gedde, der havde bylder, har jeg ikke fundet ud af, hvad det har været. 

Men jeg fik en stor chance nu, hvor jeg jeg arbejder på County Board til at udføre noget forskning om det. Sygdommen kaldes lymphosarcoma og manifesterer sig som en stor tumor eller tumor og er meget smitsom blandt gedder. Det er derfor, det er godt for alle geddefiskere at de kender denne sygdom, da det er meget vigtigt at tage syge gedder op for at forhindre spredning af sygdommen. Donald Gullberg der er fiskekonsulent på Länsstyrelsen i Gävleborg fortalte, at når det var på sit værste i Ydre bugt udenfor Gävle, var det 13% af alle gedder, der blev smittet. 

Nu er der sikkert mange, der allerede er bekendt med denne sygdom, men jeg følte, at det kunne være godt at nå ud til dem, der ikke ved, hvad der er lymphosarcoma. Jo mere viden kan  være med til at stoppe spredningen af ​​sygdommen. Her har jeg samlet de forhold jeg har modtaget fra SVA (DTU Veterinærinstituttet).

Se hele artiklen her: nyt om Gedder .

Permanent link til denne artikel: http://www.sandarten.dk/wp/?p=153263